HEM ____SOLTERO ____HÄSTAR____ LÄNKAR

SAGA

 

Dottern Sanna har alltid önskat sig en sheltie, och då hon och Bosja aldrig riktigt hittat varandra, blir önskan större och större för vart år. En kompis kompis har en blandraskull mellan cockerspaniel mm, och vill lämna ut en valp på foder, och har frågat Sanna om hon kan vara intresserad. Vi åker dit för att titta . . .

Valpar Sanna tittar och funderar, sen ska vi gå och fika och träffa övriga hundar i flocken, och då dyker det upp ett svart yrväder som Sanna faller helt pladask för, naturligtvis är det en korsning av Shelti/Shipperke. Det visar sig att denna hund som är 5 månader kan tänkas få komma till oss på foder, och så går det till när Saga kommer till familjen.

2003-08-20 skriver vi avtal för att ta hand om Saga. Saga är 50/50 korsning och frukten av en tjuvparning. Vi kommer att bli hennes tredje hem. Sanna är överlycklig!!
Saga är inte helt enkel i sitt psyke, utan är en ganska räddhågad individ, men Sanna och hon finner varandra och är upp till denna dag helt oskiljaktiga.

Saga gillar inte att bada, men hon sticker gärna ner hela huvudet i en vattenhink och plockar upp godis från botten. Man kan se hur luftbubblor kommer ur nosen, och hon har ingen brådska, båthund som hon brås på.

Detta är en smart hund, hon tänker och kan vara lika sockersöt som hon kan vara bitchig. Bosja försöker hon gärna sätta på plats, och han låter henne tålmodigt hålla på, men vankas det ben då går han in och dominerar och talar om vart skåpet skall stå.

Saga hoppar agility

Saga i Kläppen 2004