.|| .HEM .|| .SOLTERO .|| .HÄSTAR .|| .HUNDAR .|| .LÄNKAR .|| .KONTAKT .||

FERVIENTE 2013

Oktober - December

|| 2011 ||.2012.||
.

1:a
okt

BESÖK OCH ÅRLIG RUTIN
Idag kom veterinär Karin Danielsson och gav Ferviente sin årliga dos av sprutor. Lilla killen är inte så förtjust i sprutor men uppförde sig ändå nästan exemplariskt. Det blev en spruta i var sida av halsen och nu är vaccinationsskyddet på topp ännu ett år.
En gammal vän från PRE världen kom och hälsade på, Johanna Spets. Vi stod tillsammans när jag hade Soltero uppe på Seglinge gård, och nuförtiden är hon utbildad sadelprovare och PRE uppfödare. Hon hade haft en provning i närheten av oss så hon tittade förbi. Hennes spontana kommentar till Fefe var att han är sin pappa upp i dagen både utseendemässing och i rörelse.

2:e
okt


FÖRÄNDRINGAR
Idag fick jag frågan om Johnny som just kommit till stallaet kunde få gå med våra hästar.
Det var en helt magisk morgon och tråkigt nog var jag inte förberedd med systemkameran. Frosten låg på marken, dimman i bakgrunden och så kom solen fram, det var otroligt vackert.
Johnny fick gå in först och sen släpptes Fefe och Kizen in, de hade ingen brådska alls bort till den nya hästen, så vi fick faktiskt mota bort dem till varandra. Fefe höll sig lite i bakgrunden, medan Kizen och ponnyn Johnny hälsade på varandra ordentligt. Det blev ett ordentligt race i hagen, men snart la sig lugnet och alla började gå och äta i stället.


7:e
okt


MER BERÖM I FEFES VÄG . . .
Idag kom Tony vår hovslagare. Med sig hade han sin lilla schäfervalp . . ni kan ju bara föreställer hur söt man är när man är 9 veckor gammal!
Fefe skötte sig ganska bra, men har lite svårt att stå still, trampar gärna runt. Dock med beröm godkänt enligt Tony, så övning ger väl färdighet hoppas jag. När Tony var klar så säger han att det är verkligen en vacker häst du har, och dessutom har han helt runda hovar runtom med samma storlek.
Fefe gick sen rakt ut i hagen och vallade omkring på stackars Johnny en stund innan han tröttnade och fokuserade om till mat istället.


12:e
okt


HÖSTFÄRGER
Idag var det strålande vackert ute, en riktig höstdag. Jag packade med mig kameran till stallet och sen lånade jag min kompis andra hälft, Tomas, och så tog vi en tur för att ta några kort på Ferviente.


13:e
okt


HÖSTFÄRGER
Idag ringde jag in min medryttare och hennes kille, för lite hjälp vid fotosessionen. Var inte helt nöjd med korten från igår så jag ville göra ett nytt försök idag, det känns som om det är sista chansen nu om man ska ha riktiga höstkort.
Inget fel på denna kille inte, han tål att tittas på :)


v42
okt


HÖSTEN ÄR HÄR
Denna veckan har det varit mycket miljöträning. En av dagarna harvade stallägaren i ridhuset när vi kom upp dit, så då passade vi på att göra traktor och harv sällskap. Fefe tittade en del, men köpte att monstret delade hans arbetsyta och jobbade på. Dagen därpå lastade de av hösilagebalar vid stallet och vi stod precis innanför i stallet när grepen lyfte balarna utanför, sen träffade vi på långtradaren utanför stora stallet när vi skulle iväg på tur, men då var Fefe inte riktigt lika cool utan visade upp hur dans runt liten matte kan se ut :)
Jag har lagt om fodret på båda hästarna sen en tid tillbaka, och gått över till Hippolyts fodersortiment, och så här långt med gott resultat. Efter Solteros förändring, har jag valt att fortsätta med detta märke. Jag ger båda hästarna ett foder som är helt utan spannmål, det har ett lågt innehåll av både socker och stärkelse.
http://wiegaarden.ipapercms.dk/StHippolyt/123463StHippolytSvensk2011/?Page=36


v43
okt

HÖSTEN FORTFARANDE HÄR
Det är verkligen skönt att slippa kylan, det man inte slipper undan är tyvärr leran. Det har börjat dyka upp små hål i täckena, hmmmmm. Fefe står gärna och leker med Johnny, vallar honom och sen fick jag även höra att han hittat en kompis i hagen bredvid, och de kör race upp och ner tillsammans i hagen. Tyvärr står de i olika stall annars skulle man ju kunna tänka sig ett radarpar i dessa två.
Ferviente har börjat gå på i skogen som en riktig offtrack häst, det är så skönt när de går dit man styr oavsett hur det ser ut. I ridningen börjar det lossna mycket nu, galoppfattningarna börjar fungera bra, rätt galopp och där man vill ha fattningen. Balansen börjar komma på plats och öppnor i skritt är fullt acceptabla, och även traven börjar fungera lite. Han är otroligt lyhörd, med massor av energi, här kan det gå undan om Fefe får bestämma. I veckan hittade han på sitt första bus, vi var i ridhuset och det kom en häst utanför och Fefe bestämde sig att tvärvända och försöka fly, men här är jag med för Soltero är snabbare i fötterna och har tränat upp sin matte väl :)

Jag avslutade veckan med att inhandla ett par bättre begagnade täcken till hästarna. Jag fick med mig hem 2 Amigo regntäcken, två Pessoa vintertäcken, ett Amigo stalltäcke och ett Rambo insektstäcke med regnliner. Det kändes nästan som julafton att få komma hem med allt detta till en spotstyver av inköpspriset.