HEM ____HÄSTARUNDARHUNDAR ____LÄNKAR


SOLTERO 2005

Soltero 23.45 den 12 mars 2005 Soltero hittar till värden

En lördagsnatt i mars 2005 anlände ett litet föl till världen i Skåne hos Stuteri Yeguada Favorito. Klockan är ungefär 23.40 den 12 mars när det lilla hingstfölet Soltero tittar fram. En liten "älg" börjar röra på sig i halmen! Hans väg har varit lång, han har i mamma Varas mage tryggt åkt ända från Spanien till Sverige.

Soltero & Vara 2005-04-24Soltero & Vara 2005-04-24Soltero & Vara 2005-04-24
Nu har Soltero hunnit bli en månad, och våren finns utanför dörren, - livet leker!

Stort tack till Annica Christensson (Stuteri Yeguada Favorito) för att jag får använda deras underbara kort. Alla ovan kort har jag henne att tacka för.


I maj får jag kontakt med Annica, och efter att ha fått ett par bilder på mailen, bestämmer jag mig för att åka ner och titta på denna lilla kille. Soltero är en moderlivsimport från Spanien, nu två månader gammal. När jag kommer till stuteriet och träffar denna lilla krabat för första gången känns det helt rätt, och det går fort att bestämma sig för att detta är hästen för mig. Denna underbara lilla individ, och dessa underbara ögon!

Soltero maj månad 2005 Soltero juli 2005Soltero och Vara juli 2005

Soltero veterinärbesiktas

I augusti bär det ner till södra Sverige igen, idag är det dags för inskrivning i stamboken. Veterinär Håkan Onsjö är på plats för att utföra de blod och DNA prov som behöver tas. Jag passade på att veterinärbesiktiga Soltero, och efter det är han äntligen min lilla häst.


Äntligen kom dagen så han sent en kväll stod på stallbacken, en liten kille på 6 månader, ensam och undrande till vad som händer i livet. Trots en lång dag i transporten mellan Skåne och Stockholm, var han lugn och som transportören sa - det coolaste fölet han transporterat.
Kompisen Macahan fick stå i boxen bredvid under natten, och så på morgonen fick de båda gå ut i hagen för att bekanta sig. Macahan var en lite äldra häst som var inlånad till lösdriften för att agera flockledare tillsvidare. Nu skulle livet i lösdriften börja . . .

Soltero & Macahan sept 2005 Soltero & Macahan sept 2005 Soltero & Macahan sept 2005

Nästa häst som kom till lösdriften var Lippizanern Elliot. Elliot var ett år äldre än Soltero, och matte var spänd, men Macahan skydda sin lilla vän och snart var de tre en flock. Elliot kom genom åren att bli en av Solteros bästa kompisar, fram till den dagen Elliot tyvärr flyttade söderut . . .

Soltero & Elliot oktober 2005Soltero & Elliot

Nästa häst som kom var halvblodet Marwe, även han ett år äldre, dvs född 2004.

Soltero, Elliot, Macahan och Marwe oktober 2005

Sista hästen som var planerad till lösdriften var halvblodet Brixton, född 2005. Brixon är efter Briar, vilket syns mer än väl. Till min hästs stora sorg kunde inte Macahan längre gå kvar bland småttingarna, utan fick flytta ut ur hagen.

Soltero & BrixtonSoltero & BrixtonSoltero & Brixton