HEM ____HÄSTARNDARHHUNDAR ____LÄNKAR


SOLTERO 2006

Tänk i år är han ett år, tiden rinner verkligen iväg. Planen är att köra in honom under året, det är bara att börja träna, bit för bit. Vi började i januari med att träna kommandon för rösten, stanna, halt, rygga. Vi börjar träna höger och vänster svängar, allt går i en rasande fart, han är snabbtänkt, läraktig och sammarbetsvillig. Det är aldrig några problem, han är en sån go häst.

Mitten av april la vi på en enkel bröstsele för första gången, inga problem.
1 april har vi en liten kurs för Tom Meurling från 4 Hästa Gård i Akall, Stockholm, där vi jobbar med inkörning av våra hästar. Denna dag slutar med att vi tömkör ute i skogen med våra småttingar, över stock och sten, runt träd och alla har så roligt.

I slutet av april dyker han äntligen upp i spanska stamboken Spanien

I maj bestämmer jag mig för att jag ska ta med honom ut på någon liten aktivitet, och då Svenska Avelsföreningen för PRE i Sverige ska ha sin första officiella visning, varför inte tänkte jag. Då skulle vi ju både vara iväg, träffa vänner och bekanta, få en bedömning och se hur han beter sig när det är både ston och hingstar runt omkring. Vi skickar in anmälan och börjar träna.


4 juni 2006 - SOMMARLOVET ÄR HÄR - JIPPIE
Soomarsläppet Segling gård 2006

Sommarsläppet 2006

Juli - idag la vi till draglinorna i träningen. Inte en min, inte ens en blick.
Lastträningen börjar. Första gången är vi lite misstänksamma, han fick stå 15-20 minuter och bara fundera på vad som höll på att hända. Nästa dag går vi in, och sen är det inga problem mer, han nästan springer in. Vilken underbar lite häst han är (bara något lite mutad . . .)


I augusti åker vi på kurs i Morfologisk visning. Första gången vi ska ut och åka själva på vägarna, uch matte är nervös!! Tur man har en cool häst som inte konstrar, för han skötte sig underbart hela vägen och sen under hela kursens gång. Maria Ringvall som håller kursen, rakar och klipper ner pannlugg och man på Soltero, han står blixt stilla. Hovskäggen trimmas och helt plötsligt står en helt ny häst framför mig.


Soltero klipps av Maria RingvallSevilliano & Maria RingvallInfanta med ägaren Johanna Spets och instruktör Maria Ringvall

25 augusti: Mötte upp hovslagaren för en hovputs inför morgondagens Morfologiska show. Efter det var det bara att kämpa på med schampot i spolboxen.
26 augusti - Tävlingsdag . . . varför blir man så nervös fast det bara är träning för oss??
Min lilla häst fick en tuff dag framför dig, men han är som alltid pålitlig och snäll. Soltero åker från Kulla-Vreta med en sub-championtitel i unghästklassen.

 


Diplom från championatet 2006


16 september: Sommarbetet är slut, idag flyttar han tillbaka till lösdriften. Han kommer gå med Lippizanern Elliot, islänningen Seifur till att börja med, senare kommer halvblodet Marwe och halvblodskorsningen Sladden dit.


Seifur och Soltero september 2006Elliot, Seifur och Soltero september 2006Seifur och Soltero september 2006

23 september åker vi på körkurs till 4 Hästa Gård i Akalla. Kursen var på två dagar, men denna dag ska vi jobba med inkörning, och då får Soltero följa med. Vi tömkörde först med draglinor, la på svängel och kopplade därpå ett bildäck. Bildäcket var ett nytt inslag men min duktiga lilla häst bara tuffade på. Nästa steg blev att låta honom gå med slanor vid sidorna, vilka lyftes upp och ner av hjälpen jag hade. Nu är han förtjänt av beröm och vila!
Bildäcket fick följa med oss hem, så vi kan fortsätta träna.

12 november: Har fått låna en rockard, vilken vi klev i för första gången idag. Lät honom bara kliva över skaklarna och sen stanna så bakbenen stod mellan, sen var det bra för idag.

10 december: Idag har vi börjat lyfta upp skaklarna när Soltero står i vagnen. Helt orädd.

17 december: Idag har vi hoppat och levt om i vagnen när Soltero står mellan skaklarna, utan reaktion.

28 december: Har tillverkat en släpa, som han idag fått dra några meter, allt gick lugnt och han skötte sig galant.

31 december: Idag har vi löshoppat för första gången.
Första språnget var lite osäkert och klumpigt,
men sen förstod han vad han skulle göra, och hoppade mer än gärna.
Kanske tyckte han att hindret var lite litet!
Löshoppning med Soltero