HEM____ SOLTERO VT 2007 ____HÄSTAR____ HUNDAR____ LÄNKAR

SOLTERO

juli 2007 och framåt . . .

Botton of page

Soltero i sin älskade grönska

07-07-01: Förhoppningen om att Soltero inte ska bli en så hög häst, har gått i krasch, jissen har är överbyggd bak nu. Jag visste det egentligen från början, men man lever ju på hoppet. Visserligen står han i en backe på kortet, men ni ser ju själva . . . i veckan fick en Equiterapeut titta över honom! Jag kände att någonting inte var riktigt rätt, men kunde inte själv sätta fingret på vad. Han växer enormt just nu, och sen är det en hel del bus i hagen, de hänger på varandra, boxas och busar.
Det finns några spända muskler både här och där . . . men Soltero ställer gärna upp på massage, det är såååååå skönt!!

Soltero växer - fast ser han inte låghalt ut :) Soltero talar om vem som är störst bäst och vackrast på gården!

070707: Idag blev det massor av pyssel! Vi hade träff med en sadelmakare, som ska hjälpa mig fixa till lite småsaker på en begagnad sele jag köpt. Hon hjälpte mig även prova lokselen så den sitter hyfsat över halsen, men som hon påpekade . . . PRE hästen är inte riktigt byggd för att ha lokselar. Solteros hals är liksom "felvänd" - tjock där uppe och smalare nedtill (han nacke är inte att leka med), muskeln utmed bogbladet är väldigt välutvecklad, och sen är han ju hingst vilket naturligtvis gör att han blir extra krallig.
Till min hästs förtret fick han sen stå ut med att få flätor i manen, så nu ser han ut som en riktig westernhäst! Tanken är att manen ska lägga sig helt på hans vänstra sida, det är en liten del som försöker smita hela tiden äver till den högra!
När Soltero kom ut till hagen igen, kom hela skocken av busiga killar och ställde upp sig på rad för att få vara med och leka ett tag . . och nog blev det leka av alltid!!

Soltero & brixton börjar sin lek  - Hej kompis,ger du dig? Hej kompis! Vill du leka? Okey kompis kom igen då om du kan!!

Soltero och Brixton började sitt vanliga bus, men så kom Marwe och ville absolut vara med. När det först inte gick att bryta killarnas lek, vallade han helt sonika bort Soltero så han fick honom helt för sig själv - hästspråket är verkligen helt underbart att iakta.
Kanske var det flätorna som gjorde honom så attraktiv :)


070719: Idag tog vi ett nytt steg i vår körkarriär!
Vi passade in lokselen och tog fram draglinor, och så körde vi med det för första gången. Inga problem idag heller, han är väl för go min lilla duktiga häst. Vi tog dock bara en liten tur för att inte utmana ödet, vi har ju faktiskt hela sommaren på oss . . .

Soltero med sin loksele för första gången

070720: Idag stallar jag tillfälligt in Soltero.

070721: Idag blev vi inbjudna till gården bredvid för att löshoppa.
Vi var några från Seglinge som hängde på och tog våra hästar på
en promenad. Soltero blev ganska "glad" när han gick se alla
ston som stod och hängde i hagen och tittade på, och tyckte livet verkligen var på topp!!

ooohhhhh HOPP !!

070722: Döm av allas förvåning när vi kom ner till hagen idag, och där stod 8st tjurar och glodde misstänksamt på oss. Soltero tillsammans med de andra hästarn runt om visade upp hela reportoaren av rörelser.
Jättebra träning!

Hjälp . . .  vad är det som går där nere??Araben Soltero - ha ha

070723: Idag mätte vi Soltero . . . 156 cm över manken, jag tänker inte ens skriva vad han är över rumpan just nu!!

070801: Nu är sommarens insats över, och Soltero har återgått till unghästflocken. det blev 12 dagar då Soltero fick prova på "vuxenlivet".
På dagarna gick Soltero ihop med "Stenson" (Diamonds of Rock), 1 årig varmblodshingst, och på nätterna stod han i stallet tillsammans med både ston och hingstar. Soltero tyckte det var mest intressant med stona och det fanns en och annan instinkt som vaknade till liv. De första dagarna var det långt från roligt att mocka hans box . . .
Under dessa dagar har vi ägnat oss åt att köra små turer på kvällarna, det hände även att Stenson gick hänga med på "släp". Vi har arbetat i töm, och tom gjort galoppfattning i båda varven, vi har även börjat göra halt från trav, med perfekta små uppställningar som man skulle önska han kunde prestera när vi tränar för visning, men det verkar vara två helt olika saker i Solteros värld !!

070906: Idag bar det iväg igen för lite nya äventyr. Vi lastade tidigt, strax efter 07.00 och färden bar till Veterinär och hästtandläkare Mikael Warrenstein. Även om Soltero inte på minsta sätt visat sig irriterad i munnen, så vet jag att han har vargtänder som måste bort, och ju förr desto bättre.

Soltero är cool och står lugnt i en box och tittar på när allt görs iordning för ingreppet. Han får en "söt" liten mössa över öronen, vilket inte bekommer honom det minsta, sen sprutas lugnande in i halsen och han är snart väldigt TRÖTT. Bedövning läggs i munnen och snart har båda vargtänderna plockats bort. Övriga tänder gås igenom och allt ser bra ut, och vi kan efter ca 2 timmar åka hem igen, dock under vilda protester då det inte serverades någon mat på hemresan . . .

Vilken tröttmössa !! Här tas vargtanden bort på ena sidanVargtänderna borta!


2007-09-23: Idag fick killarna flytta tillbaka till lösdriften, och lyckliga killar gjorde sig genast hemmastadda. På andra sidan staketet går lite yngre kompisar, och naturligtvis var de väldigt spännande.
Soltero och jag tog och spände för vagnen och gav oss ut på en tur i det strålande höstvädret. Det var över en månad sedan vi var iväg, men han stod blick stilla både i anspänning och avspänning, och skötte sig strålade hela turen.

Brixton, Hector, Ruben, Soltero, Sladden
Full rulle i hagen med Brixton, Sladden, Hector, Ruben och Soltero!

 

071007: Flocken har nu blivit något mindre, två hästar fått åka hem efter ett långt sommarlov. Kvar i hagen går nu Sladden, Hector och Soltero - men idag skulle det få komma in en ny kompis.
Curioso är en två årig PRE hingst på 173 i manköjd.
Allt började lugnt och hälsningscermonin var lång och ingående. Sladden var den som sa till mest och tyckte inte Curioso hade där att göra, men det fick inte Curioso att backa det minsta.
Soltero är som en naiv liten kille, tror det bästa och mesta om alla, men efter ett tag blev det ganska hårda tag.
Vi valde att inte ha dem ihop under natten, utan Curioso kommer släppas med killarna imorgon igen så man kan ha ordentlig uppsikt under dagen och se att allt går schysst till.
Undrar hur Solteros man kommer se ut till våren . . .

Hector, Sladden, Soltero och Curioso hälsar 2007-10-07Soltero och Curioso

071008: Natten verkade ha fått alla hästar att lugna ner dig lite, för idag gick allt lugnt till när Curioso fick komma in till flocken. Sladden delade ut några riktiga smällar, men i övrigt backar nu Curioso ner och flyttar sig för övriga medlemmar av gänget.

071009: Efter noga övervägande åkte Soltero och jag iväg på kurs med Anders Eriksson, färden gick återigen till Skå Berga. Lite festligt så hade vi tilldelats samma tid som ett sto, men som tur är känner vi ägaren och båda vet vi vart vi har våra hästar.
Anders provade tömköra en stund och tycker han gör det han ska, han jobbar på framåt och lyssnar. Det som vi behöver jobba på är att stärka bakkärran, han är lite obalanserad, men det kommer förhoppningsvis när vi kommer igång ordentligt och kör lite mer.
Jag var lite orolig att Soltero inte alls skulle orka, men han skötte sig ypperligt betydligt längre än vad matte förväntat sig. Mitt misstag var att inte lägga av när jag märkte det började ta emot, utan jag skulle bara . . varpå Soltero blev irriterad och sa till genom att lyfta sina små framhovar i luften. När jag hämtade min jacka visste han att nu skulle vi hem och stod helt stilla och bara väntade.
När vi kom hem igen hade säsongens första hösilagebal placerats i sin hållare i hagen. Där stod hästarna och mumsade men kom skyndande när de såg att kompisen var på väg tillbaka. Soltero som annars är kelig och extremt noga att få sin morot bemödade inte mig ens med en blick utan tvärvände och travade lyckligt ut till maten som stod där och bara väntade på honom - Äntligen var hans allra lyckligaste tillhåll tillbaka och han munsade glatt på stråna från balen, han står säkert kvar där ännu!!
Sladden passade på att sätta Curioso på plats och hålla honom på lite avstånd.

Sladden och Curioso tar en tango! Sladden visar vem som bestämmer över hösilget

071111: Idag fick killarna två nya kompisar i hagen. Två av ettåringarna som gått i hagen bredvid fick den stora äran att få tillhöra de stora killarnas gäng. Tulle och Athos är båda PRE korsningar och Soltero fattade snabbt tycke för lilla Tulle.

Soltero, Sladden, Hector och Curiosa kommer travande för att hälsa de nya gängmedlemmarna välkomna!!Full fart!!

Soltero hälsar på Athos och Tulle Soltero och Tulle tar en galopp!!

071226: Idag har vi mätt Soltero, han verkar ha minskat sin tillväxttakt, och bygger inte alls på höjden längre utan nu är det bara bredden som gäller . . . Han har nu den nobla mankhöjden på 157 cm, det kanske blir riktigt bra trots allt - en liten go rund barockhäst vore ju underbart att ha, nästan som på beställning.
Idag hängde jag även över Solteros rygg, han brydde sig inte alls utan fortsatte med sitt i godan ro.

071230: Idag har Soltero fått erfara lite andra kuskar än mig vid tömmen. Berit och Olle är gamla körkompisar till mig, och idag skulle de köra PRE för första gången. Tillsammans med Billy tog de sig runt rundbanan, och min lilla häst skötte sig strålande och alla var imponerade och hade en härlig körtur bakom Soltero.
Han går riktigt bra sen några veckor tillbaka, lugnt och balanserat och det var roligt och stå vid sidan om och titta på hur han jobbar.

Berit kör!Berit och Olle kör Soltero 2007-12-30Olle och Billy på en tur

Top of page