HEM ____SOLTERO HT 2007 ____HÄSTAR____ HUNDAR____ LÄNKAR

SOLTERO

januari - juni 2007

Botton of page

Vinter i lösdriften

Otroligt!! Man har en två-åring.

13 januari: En stor dag för både matte och min lilla häst. Idag har vi spänt för vagnen för första gången. Vi var 7 personer som säkrade tilldragelsen, men han var hur cool som helst när han fick ta sina första steg med vagnen.

10 februari: Idag ska vi på allvar börja träna ha bett i munnen. Vi börjar med ett vanligt rakt bett, vilket verkar fungera bra, han är lugn och verkar inte störas speciellt mycket.

11 mars: Idag fick ambullerande veterinär från SLU komma ut och trockla ihop sidan av mulen på min häst. Mitt lilla pyre hade skurit sig på någonting i hagen, knivskarpt och ganska djupt. Han fick 4 små stygn, men det är väl manligt med lite krigsskador, eller?!

6 april: Efter ett långt uppehåll så är det dags att börja jobba igen. Vi spände för vagnen och kör nerför backen ner till vår fina rundbana. Vi skrittar runt där ett varv och upp igen. Hela stoflocken kom i flygande fläng, och for runt som tettingar . . . och vi bara fortsätter lugnt framåt - Han är verkligen en underbar individ min lilla häst.

8 april: Idag har vi lasttränat, för snart är det kurs igen. Nu har vi inte lastat sen i höstas, och det är bäst att kolla om han fortfarande uppskattar sin fina vagn. Jag både lastar själv och lastar ut, han är helt okomplicerad och går rakt in och rakt ut utan en blinkning. Jag vill inte låta tjatig . . . men han är verkligen one of a kind!

15 april: Idag körde vi utan att någon agerade ledare, det gick naturligtvis jättebra.
Vi körde ett varv runt vår fina rundbana (1km), och sen upp till stallplan igen. Vi tog tom två små travpass, och det går som en dans.
Det var en strålande vårdag och man får verkligen mersmak! Det ska verkligen bli härligt när man kan ge sig ut på lite längre turer.

Soltero blir vårfin

 

 

 


Efter körturen hämtade vi schampoflaskan och sen spenderade vi en hel del tid i en av spolrummen och gjorde en helrecond. Nu skulle allt som byggts upp under vintern bort. Det är inte helt lätt att komma igenom man och svans, här finns tagel för två!. Han tyckte det tog lite för lång tid, men ack så fin han blev, luktade inte ens häst längre!!!

 

 17 april: Idag åkte vi på kurs med Anders Eriksson, arbeta i töm. Vi hade en bit att åka, så när vi kom fram till Skå Berga Gård fick vi låna en liten hage han kunde gå och strosa i en stund. Mitt mål med kursen var att checka av att vi var på rätt väg i vårt arbete, samt få lite tips inför framtiden. Vi hade samma pass som PRE hingsten Bandolero, och båda killarna skötte sig mycket bra. Soltero kämpade på i ungefär en timma, sen tyckte han att hans koncentrationsförmåga var slut, och det var mycket mer än vad matte hade förväntat sig.
Anders Eriksson kommenterade Soltero med - väldigt trevlig 2-åring!
Nu blir det vila i några dagar, stort beröm från matte :)

Soltero travar över bommarSoltero och jag arbetar i tömSoltero kämpar på vid bommarnaAnders Eriksson ger oss instruktioner
Korten tagna av Johanna Spets - tack snälla.

Film - skritt över bommar (60,2MB) ......... Film - trav över bommar (163MB)


Soltero och Marwe busar i vårsolen - april 2007Marwe har tröttnat på bustrolletSoltero leker vampyr på SladdenSoltero & Sladden har vårkänslor
April vädret visar sig från sin ljusa sida, och vårkänslorna svallar - i alla fall hos Soltero.


27-29 april: I helgen kom Ellen Ofstad till Seglinge gård, där Soltero går på lösdrift. Ellen höll en kurs i hästkommunikation.
Kursen byggdes upp runt ett antal "demohästar". Hästarna släpptes lösa en och en i ridhuset, där Ellen sen demonstrerade och förtydligade hur man kunde få hästarna att gå precis som man önskar sig, med rätt användning och positionering av sin egen kropp och blick. Kursen var väldigt mjuk och hästarna verkade trivas enormt med att få gehör för sitt eget språk. Efter det att Ellen visat hur "lätt" man gör sig förstådd genom att kommunicera med hästarna på detta sätt, fick deltagarna börja prova på det nya språket.

Ellen Ofstad hälsar på Soltero
Välkommen in och hälsa säger Ellen!Soltero går runt Ellen på en voltTack kompis för att du var demohäst!2007-05-06: Idag var det strålande väder, så vi tog vår första lite "längre" tur, så det bar av runt vår fina terrängslinga. Trots nya vägar, hästar i hagar och andra små distaherande saker, gick Soltero på som om han aldrig gjort annat. När det blev alltför backigt gick Johanna och jag bredvid för att det inte skulle bli för tungt. - Min duktiga lilla häst!!

Soltero skrittar förbi hagar vid Stall TillySoltero skrittar förbi Stall TillyHär får vi ta i lite, trots att matte och Johanna stigit ur vagnen


Flocken 2007-05-13
Lösdriften 2007-05-13
Flocken i sin helhet.
Soltero, Sladden, Marwe, Brixton, Hector.2007-05-17: Idag var det dagen så hästarna skulle få komma ut i sommarhagen. De 5 hästarna från Solteros lösdrift, samt åringarna från hagen bredvid, och utifrån kom en halvblodshingst på 2 år. Det är en härlig syn när nästan 15 hästar kommer ut på grönbete tillsammans. Ganska snart delades flocken upp på de lite yngre hästarna och de som var något/några år äldre.

Full rulle i hagen!
Sommarbetet är äntligen här!!
Soltero i full fart genom hagenHingstarna kollar av varandraSoltero kommer galopperande
Soltero intresserade sig mest för halvblodshingsten som kommit på sommarlov.
** Film på Ruben och Solteros möte **
(52,3MB)Flocken under sommarbetet 16 juni 2007
Morgonstund i hagen

 

Top of page